İçeriğe geç

Kayış Üzerindeki Yazılar Ne Anlama Gelir

Kayış üzerindeki rakamlar ne anlama gelir?

Kemerin model numarası kemerin özelliklerini belirtir. Kemer deseni kemerin ön tarafına basılır. Genellikle kemerin ön tarafındaki sayı bölüm uzunluğunu, ortadaki sayı kemer modelini ve arkadaki sayı ise genişliği belirtir.

V kayış üzerindeki yazı ne anlama gelir?

Lp (Lw): V kayışının çalışma dairesi uzunluğunu ifade eder. Bu uzunluk kodları kayışı sipariş ederken belirtilmelidir. V kayışları düz veya dişli versiyonlarda (dişli) üretilir, kesite bağlı olarak düz dar versiyon SPZ, SPA, SPB, SPC ve klasik dişli versiyon XPZ, XPA, XPB, XPC olarak adlandırılır.

Triger kayışı üzerinde tarih yazar mı?

Çantanın üzerindeki etiketin bir anlamı yoktur. Önemli olan parçanın üzerinde yazan tarihtir. Üzerinde sarı veya beyaz lazer yazıcı ile yazılmış bir tarih veya izlenebilirlik numarası olmalıdır. Kauçuk malzemenin ne zaman üretildiği çok önemlidir.

Kayışlarda lw ne demek?

Yükseklikler; Uluslararası kullanımda; Uzunluk olarak, kordon halatının düzlem uzunluğu, bw etkili genişlik adı verilen kayış alanında alınmıştır. Lw lakabıyla anılır. Türkiye’de, V kayışının dış uzunluğu (dış dairesel uzunluk) dıştan dışa doğru ölçülür ve La lakabıyla anılır.

Triger kayışı kaç bin?

Triger kayışı ömrünün sonuna geldiğinde değiştirilmez. 3 yıldan daha kısa bir sürede 90.000 kilometre kat edildiyse, triger kayışı kontrol edilir ve genellikle değiştirilir. Kısacası, kayış 90.000 kilometre veya 3 yıl içinde değiştirilmelidir.

PK kayış nedir?

PK KAYIŞLAR otomotiv endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Bu kayışlar daha küçük çaplı kasnaklarda çalışır, daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir, daha fazla yük aktarabilir, yüksek hızlara dayanıklıdır, çok sessiz çalışabilir ve 2 kanaldan 22 kanala kadar ve birçok farklı uzunlukta üretilir.

Triger kayışı ile V kayışı aynı mı?

V kayışları ve triger kayışları aynı şey değildir. Triger kayışı, eksantrik milinin ve krank milinin dönüşünü uyumlu hale getirmekten sorumludur. V kayışı, motordan aldığı gücü alternatör, hidrolik direksiyon ve klima kompresörü gibi aracın parçalarına iletir.

V kayışı bittiği nasıl anlaşılır?

V kayışının koptuğunu nasıl anlarsınız? Aracın aküsü uyarı veriyor veya kontrol ünitesi boş. Motor soğukken bile motor gürültüsü olabilir. Direksiyon sertleşir.

V kayış kaç derece?

V kayışları sınırlı yağ direncine sahiptir. Mineral yağlar ve mineral greslerle sürekli temastan kaçınılmalıdır, çünkü bu servis ömrünü kısaltır. Sıcaklık aralığı: -55 °C ila +70 °C.

Triger kayışı eski olduğu nasıl anlaşılır?

Bunun birkaç belirtisi vardır, ancak en belirgin olanı motorun çalışmamasıdır. Diğer belirtiler arasında tıkırtı sesi, yanık kokusu ve güçlü bir soğutma suyu kokusu bulunur. Triger kayışı arızası ciddi bir sorundur. Triger kayışı arızasından şüpheleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tamir ettirmeniz önemlidir.

Triger kayışı ömrü kaç sene?

Triger Kayışı Ömrü Otomobil üreticileri genellikle triger kayışı ömrünün 5 ila 7 yıl olduğunu belirtmektedir.

Triger kayışını ne yıpratır?

Triger kayışının kopmasının başlıca nedeni düzenli olarak kontrol edilmemesi ve değiştirilmemesidir. Zincirin halkaları gibi görev yapan krank mili, eksantrik mili ve supaplar ile triger kayışı zamanla yenilenmez ve kopmazsa, tüm bu parçalar aynı anda hasar görür ve motorda geri dönüşü olmayan sorunlara yol açar.

V kayışta li ne demek?

Etkin uzunluklar Lw/Lp, standartlarda ve bant hesaplamalarında baz olarak kullanılmasına rağmen, piyasa koşullarında bant üst genişliği ve dahili ölçülen uzunluklar (Li) baz alınarak kaynaklanmakta ve ölçülmektedir.

V kayış seti nedir?

V kayışı, otomobillerde krank milinden alınan gücün fan, alternatör ve su pompasına iletilmesini sağlayan kauçuk parçadır. Jeneratör kayışı olarak da adlandırılan bu parça, araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışması için büyük önem taşır.

V kayış gergisi nedir?

V kayışı gergi yatağı, V kayışının doğru gerginlikte kalmasına yardımcı olan ve motoru çalıştıran ve çeşitli cihazlara güç veren parçaları birbirine bağlayan bir parçadır. V kayışı, motorun dönme hareketini bu parçalara aktarır. Gergi yatağı, V kayışını sıkar ve kayışın doğru gerginliği korumasını sağlar.

Kayış ölçüsü nasıl alınır?

Kemerin uzunluğunu ölçün: Kemerin uzunluğunu ölçmek için bir mezura veya esnek bir ölçüm bandı kullanabilirsiniz. Kemerin dış yüzeyini ölçerek doğru uzunluğu belirleyin. C. Kemerin genişliğini ve yüksekliğini not edin: Kemerin genişliği ve yüksekliği doğru yedek parçayı seçmek için önemlidir.

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Bunun birkaç belirtisi vardır, ancak en belirgin olanı motorun çalışmamasıdır. Diğer belirtiler arasında tıkırtı sesi, yanık kokusu ve güçlü bir soğutma suyu kokusu bulunur. Triger kayışı arızası ciddi bir sorundur. Triger kayışı arızasından şüpheleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tamir ettirmeniz önemlidir.

V kayış kaç derece?

V kayışları sınırlı yağ direncine sahiptir. Mineral yağlar ve mineral greslerle sürekli temastan kaçınılmalıdır, çünkü bu servis ömrünü kısaltır. Sıcaklık aralığı: -55 °C ila +70 °C.

Tse 198 nedir?

Kapsam: Bu standart, makinelerde, yol araçlarında ve benzerlerinde kullanılan V kayışlarına uygulanır. Bu standart, tarım makinelerinde ve kendinden tahrikli motosikletlerde vb. kullanılan kayışlara uygulanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir